Zapečený chřest se šunkou a sýrem

       

💪Získej postavu svů

pouze s TRX závěsným systémem
TRX cvičení online
Už nikdy se nebudeš muset spoléhat na posilovnu nebo módní diety!

Získej kompletní cvičební programy pro transformaci svého těla, využívající pouze závěsný systém TRX.

Není třeba žádných zkušeností. Žádný věkový limit tě nezastaví. Trénuj kdykoliv a kdekoliv.

Získej okamžitý přístup

Unikátní TRX cvičení, který jinde nenajdeš! Sami jsme jich vyzkoušeli desítky od Youtube po Instagram.

Délka přípravy Náročnost Počet porcí
30 minut lehká 2

Květen je měsíc chřestu. Jeho sezóna je v plném proudu, proto si ho nenechte ujít! V chřestu, stejně jako v dalších druzích zeleniny, je zastoupena řada vitaminů a minerálních látek.

Příprava chřestu je jednoduchá a možná vás příjemně překvapí i jeho chuť – posuďte sami, jestli je lepší ten bílý nebo zelený…

Stejně jako i další druhy zeleniny se bude velmi dobře hodit do vašeho jídelníčku, pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc.

Na dvě porce budete potřebovat

  • 500 g bílého chřestu
  • 100 g šunky (nejlépe nejvyšší jakosti)
  • 100 g sýru eidam nebo gouda (plátky
  • 40 g kozího sýra
  • lžíce řepkového oleje

Pokud se snažíte snížit tělesnou hmotnost, vybírejte sýry s tučností do 30 % t.v.s.

Jak pálit a neukládat tuk
Jak pálit a neukládat tuk

Postup

Zejména bílý chřest nezapomeňte před přípravou oloupat. Oloupáním jej zbavíte hořké chuti, která by mohla kazit výslednou chuť pokrmu.

Oloupaný chřest vaříte asi 5 minut v osolené vodě – přidáte lžíci citrónové šťávy, trochu cukru a lžíci řepkového oleje. Do zapékací mísy vrstvíte chřest, šunku, sýr a znovu – poslední vrstvou je sýr. Zapečete v předehřáté troubě asi 15 minut na 180⁰C.

chřest a anglickou slaninou

Tento recept je bohatý na bílkoviny (šunka, sýr), což je výhodné zejména pro ty vás, kteří se snažíte nabrat svalovou hmotu. S ohledem na výběr sýru může být i větším zdrojem tuků.

Celkově je to ale energeticky lehké jídlo, které se (při použití poloviční porce) hodí spíše jako předkrm. Případně by bylo vhodné jej doplnit například vařenými bramborami – tím získáte plnohodnotnou večeři, která dobře zasytí a výborně chutná.

Tohle se vám bude hodit:

Čtete etikety na výrobcích? Recenze zmrzlin a sušenek

Čtete etikety na výrobcích, které kupujete? Pokud ne, tak začněte. Přinášíme recenze oblíbených zmrzlin a sušenek.

Autorka: Bc. Simona Fajmonová
Registrovaná nutriční terapeutka, studentka 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze obor Nutriční specialista. Bude velmi ráda, pokud se jí kohokoli z vás podaří přesvědčit o tom, že hubnout neznamená mít hlad, a že „zdravé“ jídlo, je dobré jídlo.

Pokud si nevíte rady s množstvím nebo načasováním stravy a chcete, aby vaše úsilí mělo odpovídající výsledky, domluvte si konzultaci .

5/5 - (12 votes)
5/5 - (12 votes)
Štítky: