Malinové muffiny s tvarohem ze špaldové mouky

       

💪Získej postavu svů

pouze s TRX závěsným systémem
TRX cvičení online
Už nikdy se nebudeš muset spoléhat na posilovnu nebo módní diety!

Získej kompletní cvičební programy pro transformaci svého těla, využívající pouze závěsný systém TRX.

Není třeba žádných zkušeností. Žádný věkový limit tě nezastaví. Trénuj kdykoliv a kdekoliv.

Získej okamžitý přístup

Unikátní TRX cvičení, který jinde nenajdeš! Sami jsme jich vyzkoušeli desítky od Youtube po Instagram.

Muffin je druh pečiva a svou velikostí se vejde do dlaně. Tvarově připomíná malé cukrářské dortíky, nebývá ale tolik sladký.

Existují různé verze muffinů, například na bázi kukuřičného chleba, které jsou populární hlavně v Americe.

My si ukážeme českou verzi
– recept na lahodný a zdravý muffin ze špaldové mouky s tvarohem a malinami.
muffiny s čokoládou

Na 8 muffinů budete potřebovat:

  • 2 bílky
  • 50 g medu (nebo jiného sladidla)
  • 130 g špaldové mouky
  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 250 g tvarohu ½ sáčku prášku do pečiva
  • ½ hrnku mléka
  • 1 polévkovou lžíci citronové šťávy
  • maliny

Na tvarohový „krém“ budete potřebovat:

  • tvaroh
  • javorový sirup (nebo jiné sladidlo)

recept na muffin

Postup přípravy

Všechny suroviny na muffiny smícháte a vypracujete těsto. Muffiny se dobře připravují v silikonových formách, které není potřeba vymazávat olejem.

Do formiček nanesete těsto. Pečete v troubě na 180⁰C asi 45 minut. Podáváte s tvarohem oslazeným třeba javorovým sirupem (k nanesení dobře poslouží obyčejný sáček, kterému ustřihnete roh) a ozdobíte malinami.

Je špaldová mouka zdravá?

V čem je výhodnější špaldová mouka v porovnání s klasickou bílou pšeničnou moukou? Špaldová mouka si oproti bílé mouce zachovává všechny důležité živiny, jako jsou komplexní sacharidy, vitaminy, minerální látky nebo vláknina.

Špaldová mouka je k bílé pšeničné mouce celozrnnou alternativou. Příznivě ovlivňuje naše zdraví a výborně se hodí na pečení sladkých zdravějších dezertů.

Autorka: Bc. Simona Fajmonová
Registrovaná nutriční terapeutka, studentka 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze obor Nutriční specialista. Bude velmi ráda, pokud se jí kohokoli z vás podaří přesvědčit o tom, že hubnout neznamená mít hlad, a že „zdravé“ jídlo, je dobré jídlo.

Pokud si nevíte rady s množstvím nebo načasováním stravy a chcete, aby vaše úsilí mělo odpovídající výsledky, domluvte si konzultaci .

4.7/5 - (20 votes)
4.7/5 - (20 votes)
Štítky: